Deze workshop is ontwikkeld door The Family Factory. The Family Factory is een organisatie die workshops ontwikkelt voor ouders die zoeken naar hoe ze het beste gezin kunnen zijn. Hier ben ik Trainingen is bevoegd deze workshops te geven. De workshop zal worden aangevuld met oefeningen van Howtotalk2Kids en ervaringen uit de praktijk.

FamilyFactory

Een gezin “runnen” is tegenwoordig een uitdaging. Er komen veel zaken op ouders en kinderen af en er zijn veel ballen hoog te houden. Als ouder wil je het beste voor je kind, maar wat is je visie daarop eigenlijk? En hoe regel je dat binnen jouw mogelijkheden als ouder(s)?

Dat is het centrale thema van de workshopserie. Deelnemers denken na over de manier waarop zij gezin willen zijn en zoeken de weg daarnaartoe. Rode draad in de workshops is het vormgeven van een “gezinsmissie”.

Daarnaast leer je te plannen, zoeken we samen naar ruimte en mogelijkheden om je missie vorm te geven en delen we ervaringen. Na afloop van de workshopserie kun je als ouder(s) vol vertrouwen  verder bouwen aan je gezin. Hierbij kun je de tips and trics die je tijdens de sessie geleerd heb goed gebruiken.

De workshop bestaat uit vijf avonden:

Avond 1: Richting geven aan je gezin.

We starten met het maken van een gezinsmissie aan de hand van themakaartjes  en kijken samen hoe je als gezin hieraan kan gaan werken.

Avond 2: Verbondenheid.

Thema van deze avond is verbondenheid en gericht zijn op elkaar.

Hoe werk je als gezin aan de onderlinge band en bouw je aan een hecht gezin.

Avond 3: Time management voor gezinnen.

Hoe stel je prioriteiten, maak je tijd en ga je stressmomenten te lijf. We proberen inzicht te krijgen in tijdsbesteding en formuleren verbeterdoelen. Ouders maken een actieplan.

Avond 4: De opvoedtoolbox.

Doel van deze avond is een gereedschapskist vol positieve opvoedvaardigheden mee te nemen naar huis! Hierbij wordt ook gekeken naar de methode Howtotalk2Kids en ervaringen uit de praktijk worden besproken. Wat is positief opvoeden eigenlijk? Hoe kun je positief opvoeden en wat heb je hiervoor nodig.

Avond 5: Geweldige gezinnen.

We kijken wat er nodig is om je gezin op koers te houden.

Wat heb je nodig om een stabiel gezinsleven te creëren? Wat is je gezinsmissie en hoe ga je nu verder.

De workshop is een uitdaging voor gezinnen met twee ouders of alleenstaande ouder. Wij willen moeders én vaders uitdagen om deel te nemen! Samen kijken naar je gezin is een krachtige basis voor de toekomst.

 

Begeleiders:

Marinka Ruiter en Meriam van Kippersluis

 

Kosten:

€165 per persoon, inclusief werkboek

€195 per gezin, inclusief werkboek

Voor meer informatie en opgeven bel of stuur een mail, klik hiervoor op contact!