Gastenboek

Vond je de training/coaching zinvol en plezierig dan zou ik zou het leuk vinden wanneer je hier een berichtje achterlaat op mijn gastenboek. Dit kan andere ouders helpen om de juiste training of coaching voor hun kind te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 comments

 1. Linda schreef:

  Onze beide kinderen (11 en 13) hebben een coaching traject bij Marinka doorlopen. Het heeft ze allebei handvaten gegeven waar ze echt wat aan hebben. We zijn als ouders heel erg blij met de groei die ze doormaken n.a.v. de sessies en de kinderen zitten een stuk beter in hun vel.

 2. anoniem schreef:

  Onze dochter heeft het afgelopen half jaar een traject bij Marinka doorlopen. Onze dochter vond het lastig om haar emoties te plaatsen en dit zorgde voor teruggetrokkenheid in het dagelijkse leven. Marinka heeft onwijs geholpen hierin! Het bijzondere was dat onze dochter zo op haar gemak is bij Marinka dat dit een hele goed basis schept voor de coaching die Marinka aanbied. Wij hebben een meisje met veel meer zelfvertrouwen na de coaching! Daarnaast ook erg leerzaam als ouder om meer te leren over je kind. Echt een aanrader!

 3. Lin schreef:

  Onze zoon vindt het lastig om routines toe te passen. Bij het zoeken naar hoe we hem hierin het beste kunnen ondersteunen, zijn we bij Marinka terechtgekomen. Zij heeft hem en ons handvatten gegeven om dit samen positief op te pakken. Heel fijn! Dank je wel Marinka!

 4. Annemiek schreef:

  Onze zoon (9 jaar) heeft bij Marinka individuele coaching gevolgd voor zijn boosheid en zijn angsten. Met succes heeft hij de vijf trainingen doorlopen. En het heeft zeker effect. Tuurlijk wordt hij nog weleens boos, maar we kunnen het wel beter bespreken. Hij heeft echt concrete handvatten gekregen. Wat ik mooi vind, is dat er ook naar het gevoel wordt gekeken. Wat gebeurt er, en wat voel je dan? Dat benoemen is heel fijn. We kregen ook hele mooie teksten en opdrachten mee naar huis. Toen ik Marinka de eerste keer aan de telefoon had, vertelde ze dat Daan echt tips zou krijgen waar hij zijn hele leven profijt van heeft. En ik geloof zeker dat dit zo is! Daarom kan ik iedereen aanraden om coaching te volgen bij ‘Hier ben ik trainingen’

 5. Sabine schreef:

  Hoi marinka,
  We willen je heel erg bedanken voor alle moeite die jij voor onze kinderen hebt gedaan en voor ons er zijn hele goede dingen uitgekomen die wij en de jongens in het dagelijks leven ook echt gebruiken vooral Onze zoon Thijs heeft er baad bij gehad, ook Joep heeft vooral geleerd dat je met praten een veel betere oplossing kan vinden. en Wij als ouders merken dat we alles op een andere manier aanpakken het veel rustiger is.
  Ik zou het alle ouders aanraden het maakt je gezin weer in balans.
  Groetjes Peter en Sabine

 6. Miranda schreef:

  Hoi allemaal,

  Ik heb mijn zoontje aangemeld bij Marinka,
  Waarom? Mijn zoontje heeft te veel meegemaakt. Ik had 2 voorwaarden: 1 een klik tussen Marinka en mijn zoon ( zonder klik is hulp moeilijk te accepteren voor iedereen ) 2 het moet echt en alleen gaan om mijn zoontje ( geen bemoeizucht van anderen )
  Intake: er was meteen een klik! Niet is Marinka zeer professioneel en heeft ze gigantische kennis over kinderen, ze is ook nog eens mega lief! Echt wonderbaarlijk! Ik had zoiets wonderlijks nog nooit meegemaakt! Door de klik tussen mijn zoon en Marinka, heeft ze zelfs al een sessie kunnen doen!
  We hebben gekozen voor de sessies Individuele Kindercoaching.
  Ik heb het daarna vol enthousiasme gemeld aan school etc. De dag daarna was de juf zeer te spreken ( niet dat mijn zoon vervelend was ofzo. ) zijn gedrag was relaxt! En dat na 1 sessie!
  Ook doet mijn zoon wat hij geleerd heeft thuis bij mij en in het weekend bij mijn vriend! Dit is geweldig om mee te mogen maken!

  Ik ga zeker hiermee door! En zal ook aan het einde van alle sessies beschrijven hoe het verder is gegaan!

  Tot slot kan ik het tot nu toe aan iedereen aanraden!
  Marinka is professioneel, transparant, en zeer goed met kinderen!

  Welke ouder wil nou niet het beste voor zijn kind?!

 7. Anne Talsma schreef:

  Ik raad iedere ouder aan om een ouderopstelling te gaan doen. ik vond het een heel bijzondere ervaring. Er kwamen dingen uit waar ik me niet bewust van was. Je merkt op welke wijze je je verhoudt met je eigen ouders, je kinderen en partner. Ik ervaar nu meer eenheid met mijn partner en ook dat onze kinderen hun eigen unieke pad op mogen gaan. Dank je wel Marinka!

 8. Barbara schreef:

  Onze dochter heeft bij Marinka de cursus gedaan. Ze ging er alle keren met veel plezier naar toe. Ze vond het zelfs jammer dat het afgelopen was.
  Ze heeft goede tips gekregen waar we echt wat mee kunnen.
  Ik kan iedereen die op zoek is naar zo een soort cursus Marinka aan raden.

 9. Anoniem schreef:

  Samen met Marinka een opvoedopstelling gedaan. Het was een bijzondere ervaring. Met mijn jongste zoon ging het dezelfde week
  heel goed. Doel van de opstelling was harmonie. En dat was er zeker. In het begin was het wel raar om tegen matjes te praten die personen vertegenwoordigen. Maar de zinnen die ik tegen de matjes heb gezegd, hoorde ik wel regelmatig nog in mijn hoofd later. Ik kijk meer naar voren (naar mijn kinderen) in plaats van naar achteren (naar mijn ouders). Nu bewust ervan blijven. Mooie stap gezet in ieder geval.

  Dank je wel.

 10. Tessa schreef:

  Onze dochter heeft met veel plezier een training gevolgd bij Marinka van ‘hier ben ik’ trainingen.

  Ze kwam iedere keer enthousiast terug. De lessen van Marinka sluiten erg goed aan op de belevingswereld van kinderen en door de ouderbijeenkomst kan je ook als ouders de juiste ondersteuning bieden. We vonden het erg leuk om te zien hoe onze dochter aan de slag ging met de handvatten die de training haar opleverde. De ‘hier ben ik’ training is voor ieder kind waardevol.

  Lieve Marinka, Heel Hartelijk dank!

 11. Gertjan en Fenna schreef:

  Marinka heeft onze dochter Fenna geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Marinka neemt de kinderen goed mee, goede uitleg. Fenna pakt af en toe het aangereikte gereedschap op, bijvoorbeeld de kaart ik wil het, ik kan het, ik doe het. Bedankt voor de hulp!

 12. Christa schreef:

  Mijn zoon heeft de training gevolgd, omdat hij wat niet zo weerbaar is. Onze vraag aan Marinka was of ze hem kon helpen iets steviger in zijn schoenen te gaan staan en niet bang te zijn voor het oordeel van een ander. Hij liet zich snel uit het veld slaan, waardoor hij steeds veel verdriet had. Hij heeft geleerd om meer voor zichzelf op te komen. Om te zeggen wat hij denkt en voelt, zodat de ander weet hoe hij er in staat en hem kan helpen. Het blijft lastig voor hem, maar met de tips die hij (en wij) op de training hebben gekregen is hij zeker gegroeid in de afgelopen maanden.
  Dankjewel Marinka!

 13. Nathalie schreef:

  Onze dochter heeft de training Plezier op school gevolgd voor startende brugklassers. Ze heeft twee superdagen gehad, voelde zich veilig om zichzelf te zijn en ziet nu vol zelfvertrouwen de start van de middelbare school tegemoet. We zijn heel blij, dank Marinka!

 14. Anoniem schreef:

  Onze zoon heeft de Hier ben ik training met plezier gevolgd. Wel zei hij dat hij er zelf niets aan had, dat hij alles al wist. Maar niets is minder waar! Zijn juffen hebben mij afzonderlijk aangesproken en gezegd zeer postief verbaasd te zijn over de verandering die ze bij hem waarnamen. Hij was zekerder, liet meer van zich zien en trok zich minder van anderen aan. En hij gaat na 2 jaar met plezier naar school!
  Deze training heeft enorm bijgedragen aan het welzijn van onze zoon. Zonder Marinka Ruiter hadden wij dit resultaat nooit kunnen bereiken.”

 15. Daniëlle van Stokkum schreef:

  Onze Sophie, 8 jaar, heeft de training gedaan bij Marinka. En het is een goede steun in de rug geweest. Het heeft haar een stuk sterker in haar schoenen doen staan! Dus geweldig!

 16. Mariëtte schreef:

  Onze dochter van 7 jaar is in oktober gestart met de groepstraining. Ze vindt het erg leuk en komt na iedere training enthousiast thuis. En ondanks dat ze pas begonnen is, zien wij al veel veranderingen. Ze kan dingen in haar hoofd een plaatsje geven, piekert veel minder, staat volgens de juf op school sterker in haar schoenen en is veel minder angstig. Een paar dagen geleden zei ze :”ik ben zoveel gelukkiger sinds ik bij Marinka ben”. En dat is toch wel heel fijn om te horen. Wij zijn Marinka dan ook erg dankbaar voor alles wat ze tot nu toe al voor onze dochter en ons heeft gedaan.

 17. Eline Peters schreef:

  Onze dochter heeft het fijn gehad op de “hier ben ik” training. Een veilige setting, waarin allerlei facetten op sociaal vlak aan de orde kwamen. Omgaan met emoties, het durven praten over wat je moeilijk vind, of wat je dwars zit,…. Ook was er een goede afwisseling van informatie krijgen, en lekker aan de slag gaan, d.m.v. een spel of een andere verwerkingsopdracht. We hebben het als heel positief ervaren!

 18. Chantal van beek schreef:

  Lieve bijzondere Marinka,

  Na een intake gesprek voor kleinste Floortje gebeurt er na 24 uur weer zoveel. De juf wil graag een keer mee .. Emoties komen eruit .. Onbewust .. Floortje zei vanochtend iets dat ik nooit hoor: ik bek zoo blij mama..
  De kasten die we dichtdoen wanneer het handig lijkt is tovenarij bijna zo werkt het.
  Focus is helder… Jij doet iets dat ik niet eerder heb gezien alweer .. Na zoveel jaar.. Sam paradeert op je website en het filmpje van Koekeloere hebben we weer bekeken.. Dank.. Fijn… Ondanks mijn achtergrond is deze magie niet te vertellen in woorden.. (En we moeten nog beginnen!)

  • Marinka Ruiter schreef:

   Dank voor je mooie reactie. Het is geen magie, maar de tools die ik heb geleerd geef ik heel graag door aan anderen! Dit heb ik ook mogen ontvangen.

 19. Monique Koek schreef:

  Onze zoon van 10 jaar heeft de basistraining gevolgd en zowel hijzelf als wij zijn zeer blij met het resultaat. In een aantal sessies heeft Marinka veel in beweging gebracht bij hem. De juf op school geeft aan dat hij weerbaarder is in de klas. In het gezin merken we dat hij zich beter kan uiten en daardoor minder snel boos. Hij ging met veel plezier naar de training, voelde zich thuis en kwam met energie terug. Ik ben heel blij dat we dit traject zijn aangegaan, mede door het fijne contact met Marinka.

 20. Werner Schmitz schreef:

  Beste, de cursus is door mijn dochter en ons als zeer goed ervaren. Onze dochter doet veel meer. Probeert het eerst en gaat uitdagingen aan ondanks dat ze het heel eng of moeilijk vind. Hoop dat ze dit duwtje in de rug nodig had om een makkelijker leven te leiden! Wij zijn erg trots op onze dochter en natuurlijk erg dankbaar op de trainster!

 21. Angela Schaap schreef:

  Ons zoontje van 7 heeft de basiscursus gevolgd, hij vond het erg leuk en leerzaam.
  De aan bod gekomen stof heeft hij vooral op school toegepast.
  Wij als ouders hebben het ook als prettig ervaren.
  Goede communicatie tussen Marinka en de ouders is erg fijn.

 22. Loes ter Horst schreef:

  Onze beide zoontjes van 7 en 9 jr hebben de basistraining gevolgd. De jongens en wij, de ouders, waren nadien blij! Met veel geduld, vriendelijkheid en respect werden wij altijd ontvangen. Wat wij als heel prettig hebben ervaren is dat je voor de training een info avond krijgt en dus precies weet wat er gedaan wordt tijdens de lessen. Na elke les een mailtje met informatie wat leuk is om te lezen en een eindevaluatie. Mocht kindercoaching nodig zijn, schakelen wij zeker Marinka weer in!

 23. Ouders van Julia schreef:

  Onze dochter heeft veel baat bij de training gehad. Ze gaat veel zekerder de klas in en durft uit zichzelf nu aan de klas dingen te vertellen. Ook heeft ze geleerd dat dingen ook anders kunnen en iedereen sterke punten heeft. Ze vond het erg spannend om naar de training te gaan maar na de eerste keer vroeg ze dagelijks of ze weer mocht gaan. Buiten dat het leerzaam was vond ze het ook erg gezellig. Ook wij hebben geleerd dat onze dochter gewoon op een andere manier denkt en leert. Er ging een wereld voor ons open. En ook op school gaat het mede door de training nu veel beter. Marinka heeft echt gemeend aandacht voor het kind. Onze dochter is dol op haar en dat wil heel wat zeggen. Bedankt Marinka voor de training en alle handvaten die we mee hebben gekregen.

 24. Jolanda schreef:

  Onze zoon van tien jaar oud heeft voor de zomervakantie de ”Hier ben Ik” training gevolgd bij Marinka.
  Dit op advies van school omdat de onzekerheid en de angst voor nieuwe en onbekende dingen hem niet alleen in het dagelijks functioneren maar ook bij het leren op school ging belemmeren.
  Wat kunnen we nu zeggen dat het een geweldig goede stap is geweest!
  Al vanaf de eerste ontmoeting voelde mijn zoon zich op zijn gemak bij Marinka.
  Met geduld en humor heeft ze hem eerst individueel begeleid en later volgde de training in groepsverband waar hij met veel plezier aan deelnam.
  Bijzonder hoe ze bepaalde dingen naar voren wist te halen, bespreekbaar kon maken en ons handvatten mee kon geven.
  Niet alleen voor thuis maar ook voor op school.
  Zijn er nu duidelijke dingen veranderd: ja zeker!
  Een paar voorbeelden: Hij durft meer voor zichzelf op te komen. En als dit even lastig is dan vallen we terug op wat hij bij Marinka geleerd heeft en dan durft hij het vaak wel. We gebruiken de tips hier in huis nog wel eens hoor!
  Hij durfde eerst niet te gaan logeren maar na de training wel(Wat een overwinning!) Hij ging zelfs met het grootste plezier een week op schoolkamp.
  Op school zijn ze ook verder gegaan met de adviezen en dit is te zien in verbeterde resultaten. Kortom wij zijn heel blij dat we deze stap voor onze zoon gezet hebben!

 25. Mink schreef:

  Na het eerste gesprek met Mirinka had ik gelijk een goed gevoel dat ze me kon helpen en dat heeft ze ook gedaan.
  Het is een top cursus en ik heb er veel van geleerd, ik zou het iedereen aanraden!!!

 26. Liinda de Graaf schreef:

  Mijn 2 kinderen hebben apart van elkaar de training gevolgd. Beiden heeft het hen geholpen lekkerder/ zelfverzekerder in hun vel te komen zitten (in een relatief korte tijd). Zelf ben ik leerkracht en heb een ruime ervaring met kinderen maar als het je eigen kinderen betreft heb je toch een blinde vlek en zit je vast in je eigen patronen. Het is bijzonder fijn te zien dat Marinka het gesprek aangaat en ze handreikingen geeft die kinderen verder helpt zodat ze meer op zichzelf gaan vertrouwen. Beide kinderen kijken terug op een fijne training en vonden het eigenlijk jammer toen het afgelopen was.

 27. Maud schreef:

  Ik heb de Brugklastraining eind augustus gedaan. Het was een goede training en het was heel gezellig!De dingen werden goed ingevuld, en de vragen die je stelde werden goed beantwoord. Het was heel behulpzaam voor een goede stof voor het V.O. Misschien vind ik het wel fijn dat m’n ouders me “gestuurd” hebben.
  bedankt Marinka en tot ziens!

  • Lizzy schreef:

   Maud jij zat hier toch samen met mij op? Of is dit een andere maud? Als dit de goede Maud is zou ik graag willen weten of je telefoon het nog doet. Want ik heb wel berichten naar je gestuurd maar ik krijg nooit antwoord. Als je telefoon het inderdaad niet doet kun je me dan je nieuwe en goede nummer geven?
   Liefs, Lizzy

   • Lizzy schreef:

    Oh dit ben ik hier nog vergeten te zeggen: de cursus was erg leuk en leerzaam. Ook veel nieuwe kinderen leren kennen! Dankjewel Marinka.
    Liefs, Lizzy

 28. Ouders van Thomas schreef:

  De school van Thomas gaf het advies om Thomas een cursus te laten volgen om weerbaarder te worden. Thomas is enig kind en heeft thuis niet iemand om de omgang met leeftijd genoten te ervaren. Hij heeft wel genoeg vrienden, maar in de klas liep het niet zo lekker, met als gevolg dat hij wel eens buiten de groep stond. Marinka stelde ons met het kennismakingsgesprek gelijk heel erg op ons gemak. De cursus zelf gaat heel relaxed met kleine groepjes, zodat er veel aandacht is voor elk kind. de opdrachten gaan op een speelse manier. Hij kwam altijd vol energie en verhalen thuis. Thomas staat nu veel steviger in zijn schoenen. Alles loopt veel beter. Ook de communicatie thuis gaat veel beter. Hij zit goed in zijn vel en dat zie je in alles terugkomen. Zijn cijfers gaan omhoog, hij scoort regelmatig met voetbal en heeft er nog meer vrienden en vriendinnen bij gekregen. Nooit verwacht wat een effect zo’n cursus zou geven!!! Een echte aanrader. Marinka heel erg bedankt voor alles.

 29. Ouders van Danique schreef:

  In her eerste gesprek wat ik met Marinka had voelde gelijk al goed. Het ging om mijn dochter Danique. Ze gaf me het gevoel dat ze Danique goed kon helpen, dus zijn we naar Marinka toe gegaan voor een intake gesprek. Danique vond het gelijk al leuk en gezellig en leerzaam. Nu na de lessen afgerond te hebben merk ik zelf de vooruitgang die danique geboekt heeft dankzij marinka. Danique heeft nu meer zelf vertrouwen gekregen, heeft al dingen overwonnen en zit lekkerder in haar vel en pakt ook eerder de handvatten erbij die Marinka haar heeft gegeven om ergens een oplossing voor te vinden, of iets te durven zeggen tegen anderen. Nu Danique klaar is ( ze moet het wel vasthouden natuurlijk en niet terugvallen) vind ze het eigenlijk jammer dat ze niet meer naar Marinka mag. Dus Marinka bij deze ik ben super blij dat we de stap hebben gezet naar jou toe. Marinka bedankt voor alle wijze lessen.

 30. Bianca schreef:

  In december kwamen we via de Matrix methode achter de site van Marinka.School had het probleem dat ze niet begrepen hoe ze onze dochter van 6 kon onderwijzen. na veel onderzoeken bij doktoren kwam er niets uit. We zijn de Hier ben ik basis training gaan volgen en het kwartje is aardig gevallen.

  Je leert in de training te verwoorden wat je denkt en voelt en dat dat goed is.

  Het zelfvertrouwen wordt hierdoor lekker verhoogd.

  We hebben nu een meisje die zegt wat ze denkt en wat ze allemaal ZIET en ERVAART.
  Ze heeft geleerd te mindmappen, zodat haar hoofd rustig kan worden als het te veel wordt. al met al een hele fijne training en ondersteuning van Marinka. Op school is ze ook weer lekker aanwezig en draait ze goed met de groep mee. al met al een ander kind gekregen. Echt aanrader

 31. Chantal van Beek schreef:

  Wij hebben voor onze dochter van 7 deze cursus via onze basisschool het Palet in Maarssrn een kaartje van Marinka gekregen. Daar zij sociaal emotioneel niet zo krachtig was is deze cursus een ware overwinning gebleken. Doordat Marinka alle aandacht echt op de kindjes legt en zij hem bewust kan maken van wat er gebeurt van binnen bij gevoelens van angst of onzekerheid,hebben wij zelfs thuis goed ontvangen hoe ermee te dealen en hoe het kind in zijn / haar kracht te zetten. Het ankeren van woorden en houdingen hebben veel opgeleverd kunnen wij nu na een jaar zeggen. Ik beveel Marinka zeker aan en misschien kunnen wij ouders ook ooit op cursus?’!

 32. Patrick, Gerhilde en Luuk schreef:

  Een goed gevoel kregen we gelijk bij het kennismakingsgesprek. Wij hebben inmiddels ervaren hoe veel zekerder ons kind de wereld in gaat. Bedankt Marinka!

 33. Ouders van Kim schreef:

  Wat een vreselijk prettig gevoel vanaf het 1e moment dat we contact hadden. Marinka hebben wij ervaren als een warme persoonlijkheid die Kim op een zeer ‘speelse’en vooral begrijpelijke wijze heeft leren omgaan met haar manier van leren.

  Kim heeft meer zin in rekenen en durft meer voor zich op te komen. de weerbaarheidstraining (1 op 1) was voor Kim net dat steuntje in de rug om weer een stap verder te komen.

  Ook wij als ouders hebben veel van je kennis opgestoken, bedankt dat je op zo’n prettige manier te werk gaat.

  Chapeau!

  Groeten Esther, Jeroen en Kim

 34. Tevreden ouders schreef:

  Een aanrader. We waren op zoek naar een goede, stevige cursus om ons kind te helpen zijn blik te verruimen, zelf-vertrouwen te versterken en een positieve houding tegenover anderen mee te geven. Marinka is een gevoelsmens, een talent in het omgaan met kinderen en hen in hun waarde laten, en een fantastische, vertrouwde gids voor de groep. Ze zorgt voor een ontspannen sfeer waarin veel gedeeld, geleerd en gedaan wordt. Ons kind heeft er profijt van gehad en we zouden het iedereen aanraden. Dankjewel Marinka!

© 2023 Hier ben ik Trainingen