Brugklastraining voor pubers

Wat betekend het voor mijn kind die de overstap naar de middelbare school gaat maken? Voor een kind kan deze overstap zeer spannend zijn, nieuwe vrienden maken, veel oudere kinderen dus de weer de jongste zijn, brugpieper, prestaties moeten leveren het is niet niets. De overgang naar de middelbare school is een ingrijpende verandering. Een goede start is daarom extra belangrijk.

Wat gaan we doen op een brugklastraining?

Op de brugklastraining leer je in jezelf te vertrouwen, inzicht in eigen denken en doen wat resulteert in een goed zelfvertrouwen. Kortom alles wat je moet weten om vol zelfvertrouwen te starten op de nieuwe school. Door middel van praktische oefeningen worden sociale vaardigheden geoefend en wordt geleerd hoe met spanning en gevoelens om te gaan.

Ook wordt op de brugklastraining door middel van rollen spellen van lastige situaties en pest situaties de toekomstige brugklassers geleerd om zich te handhaven op de middelbare school. Door positieve ervaringen met leeftijdgenoten wordt het zelfvertrouwen vergroot.

Het uiteindelijke doel

Na de brugklastraining komt het kind zelfverzekerd de klas binnen wat zeer essentieel is voor de eerste weken van de brugklas en kan zich vooral focussen op het leren en niet op lastige sociale situaties.

Voor brugklasser die in loop van het schooljaar alsnog problemen krijgen met lastige situaties kunnen ook bij mij terecht voor individuelecoaching of pubertraining.