Deze training geeft kinderen slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren.

De training is geschikt voor kinderen van de basisschool, plusklassers, brugklassers en pubers die vastlopen op school. De training kan in een groep of individueel gevolgd worden.

Tarief van de groepstraining is 215 euro inclusief het werkboek dat zijn 5 lessen van 1,5 uur. In de week van 14 mei start er een groepstraining, dag en tijdstip in overleg.

Individueel is het 65 euro per keer, 5 sessies van een uur. Het werkboek bedraagt 32,50.

Leren is complex

Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw hoe belangrijk voorwaarden zijn om te kunnen leren. Welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en goed in je vel zitten blijken minstens zo belangrijk te zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De Ik leer leren training is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 7/8 die makkelijker en slimmer willen leren leren. Het richt zich met name op voorwaarden die van belang zijn om te kunnen presteren. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.

De training is ontstaan door het bundelen van de ervaringen van ruim 10 jaar coachen van kinderen met moeilijkheden op het gebied van leren leren. De training wordt gegeven door speciaal opgeleide en gecertificeerde trainers die als beroepskracht ervaring hebben in het omgaan met kinderen en leren. De training is ontwikkeld door Tea Adema, trainer van kindercoaches en opvoedcoaches.

Het programma is geschikt voor:

 • Kinderen van de basisschool
 • brugklassers
 • Hoogbegaafdekinderen
 • Jongeren in het voortgezet onderwijs

Alle aspecten van leren komen aan bod zoals

 • leerstijl
 • leerstrategie
 • faalangst
 • concentratie
 • motivatie
 • plannen en organiseren
 • evalueren
 • en natuurlijk heel veel tips, weetjes, testen en oefeningen

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de Ik leer leren training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over HOE te leren.

Tevens helpt deze training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen, ook kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren.

Resultaten van “Ik leer leren”

Al heel snel na de training halen kinderen hogere cijfers en leren ze efficienter en effectiever. Kinderen en hun ouders krijgen veel meer inzicht in hoe ze het leren kunnen aanpakken. Bewustwording zorgt bovendien voor meer motivatie voor leren. Er worden vooral veel vallende kwartjes ervaren. Ouders herkennen hoe ze hun kind kunnen ondersteunen en begrijpen ook meer van hun eigen leermanieren.
Uitspraken van kinderen zijn:

ohhhh… is dit leren? Ik ging van steeds een onvoldoende nu naar een 8,7.

Dus als ik het op die manier aanpak, gaat het gemakkelijker?
Als dit het is, wil ik daar wel mijn best voor doen
Nou als dat het is, ga ik er toch gewoon voor zorgen dat ik over ga?
Dus ik heb geen concentratie probleem?
Gelukkig weet ik nu hoe ik me kan voorbereiden op een toets
Het groen denken helpt mij ook als ik met vriendinnen ben
Dus je kan ook op andere manieren een makkelijke samenvatting maken?
en nog veel meer opmerkingen en verzuchtingen die je hoort tijdens en na de training

Bovendien zijn er tijdens informatie bijeenkomsten steeds weer ouders die zeggen dat ze deze kennis graag 30 jaar eerder hadden willen hebben.

Kennismaking plannen of meer info?